Сад «Інь-ян» 陰陽園 2014

Дата

Березень 24, 2017

Місце

Київська обл.

Площа

50 м²

Робота на ділянці

2 дні

Проектування

2 тижні

Завдання
Створити на місці невеличкого квітника лаконічний сад, наповнений символізмом та філософським змістом у східному дусі.

Концепція
Стародавні китайці, а за ними й японці вважали, що весь світ породжує й підтримує взаємодія двох головних аспектів буття — інь (жіноче, втаємничене, гнучке) та ян (чоловіче, ясне, тверде). Вони постійно переходять один в другий, і так народжують «тьму речей».

У цій композиції їх втілюють два центральні камені, а також розподіл площі саду на зелену, переважно «янську», та білу, переважно «іньську», частини.
Менші камені уособлюють різноманітність космосу, утвореного через взаємодію цих двох принципів.

Результат
На невеличкій території за два дні вдалося створити ефектну лаконічну композицію, розраховану на споглядання з двох головних точок — з відкритої літньої тераси та вікна вітальні.

Підсвітка цієї композиції вночі перетворює її на джерело приємного розсіяного, амбієнтного світла у саду, своєрідний кам’яний ліхтар, що дозволяє насолоджуватися приємними вечірніми краєвидами.

Фоном для основної композиції стали дві сосни parviflora glauca — фактурної японської породи сосни з синюватими голками в білу смужку.

Відгук замовника
«Кожного дня ця, на перший погляд – дуже проста, композиція відкриває свої нові сторони для мене. Перфектний об’єкт для вранішніх та вечірніх медитацій за чашкою кави чи келихом вина».